NEN-2580 Meetrapporten

NEN 2580 – OPPERVLAKTEMETING EN CERTIFICATEN

In veel gevallen is niet exact duidelijk hoe groot een bedrijfspand daadwerkelijk is. Via een meting op basis van de NEN 2580 wordt dit inzichtelijk gemaakt door nauwkeurig de hoeveelheid verhuurbare vloeroppervlakte (VVO) te bepalen. Aangezien de norm vaststaat, is voor alle betrokken partijen direct helder wat het juiste aantal vierkante meters bedraagt en wordt verwarring en discussie achteraf voorkomen. Hierdoor vormt een NEN 2580 meetrapport de vertrouwensbasis bij verkoop of verhuur van utiliteitsgebouwen.

Waarom NEN 2580 meting?

Zowel bij de verhurende/verkopende partij als bij de hurende/kopende partij is er vaak behoefte aan een helder inzichtelijk meetrapport door een onafhankelijke partij. AAA-Lex Offices is gecertificeerd voor het maken van uitsluitend NEN 2580-metingen volgens de landelijke NEN 2580-norm. Deze geven de enige juiste, objectieve maten van het bruikbare vloeroppervlak aan.

In het meetrapport worden de volgende oppervlakten weergegeven:

Bruto-vloeroppervlak (BVO)
Netto-vloeroppervlak (NVO)
Tarra-oppervlak (TO)
Gebruiks-oppervlak (GO)
Verhuurbaar vloeroppervlak (VVO)

De opdrachtgever ontvangt:

Een meetenergielabel waarop de bovenstaande oppervlakten vermeld staan.
Een meetstaat waarin per verdieping de totalen van de verschillende oppervlakten worden vastgelegd.
Een overzicht waarin per ruimte het aantal m² verdeeld is naar categorie.
Plattegronden waarin de soorten ruimten en ruimtenummers staan aangegeven.
(Optioneel) aanvullende digitale AutoCad en Funda plattegronden.

Kwaliteit staat bij AAA-Lex Offices hoog in het vaandel daarom zijn wij gecertificeerd voor het maken en opstellen van NEN2580 meetrapporten conform de NTA 2581:2011

Zo kunt u er zeker van zijn dat uw meetrapport correct is opgesteld.

Bedrijfsenergielabel

Als landelijk ingenieursbureau is AAA-Lex Offices een objectieve, betrouwbare partij om vloeroppervlakte te berekenen. Vaak combineren onze adviseurs het opstellen van meetstaten met andere onderzoeken, zoals asbestinventarisaties en Epa ( energielabel) inspecties. Per slot van rekening lopen zij toch al met de bouwkundige tekeningen in de hand door het gebouw. Een mooie gelegenheid om het gebouw meteen ook op die aspecten te laten controleren. De resultaten kunnen als combinatieonderzoek worden gepresenteerd in een helder, inzichtelijk rapport met aanbevelingen voor oplossingen.

5 + 5 =